„Robotiada 2016“ kviečia susikurti savo robotą

2016 03 16 08:42

Jau visai netrukus, kovo 19 dieną, „Litexpo“ parodų rūmuose į didžiausią robotikos renginį Lietuvoje – ROBOTIADA 2016 – rinksis visi technologijų entuziastai. Organizatoriai primena, jog ši šventė visiems yra nemokama, tačiau būtina registracija, kurią rasite renginio tinklalapyje www.robotiada.lt. Renginio metu svečiai turės galimybę apsilankyti ROBOTIADOS partnerių rengiamose interaktyviose dirbtuvėse, kuriose ne tik pamatys, bet ir patys išbandys įvairiausias technologines įdomybes.

Robotikos Akademijos nariai parodys 2016/2017 metų sezone laukiančias būrelių naujoves. Taip pat bus galima susipažinti su visais etapais, kuriuos pereina vaikas lankydamas Robotikos užsiėmimus – nuo Mažylių LEGO dirbtuvių su smagiomis bitėmis iki pat Taikomosios robotikos užsiėmimų su pažangiomis 3D spausdinimo mašinomis ir sudėtingais robotais. Bus galima ne tik pamatyti robotus, bet juos sukonstruoti bei užprogramuoti taip, kad jie atliktų norimą užduotį.

Kauno technologijos universitetas taip pat siūlys savo jėgas išbandyti programuojant įvairius robotus specialioms užduotims atlikti bei pakvies sukurti futuristinio meno kūrinius, kur teptuką ir drobę atstos litavimo aparatas ir roboto „kūno“ dalys. Bus pristatomi tiek savadarbiai, tiek KTU studentų pagaminti robotai. Vytauto Didžiojo universiteto atstovai renginio svečius pavers virtualių robotų skulptoriais, o taip pat siūlys išmėginti plaštakos skeneriu valdomus interaktyvius žaidimus. Mėgstantieji gilintis į technologijas galės išbandyti mikrovaldiklių, šviesoforo, bėgančių eilučių programavimą, o šeimoms bus pristatomas išmaniųjų namų valdymas.

Su „Arduino“ roboto programavimu ir valdymu susipažinti pakvies Klaipėdos universitetas, Vilniaus technologijų ir dizaino bei Vilniaus kolegijų atstovai. Pastarieji taip pat parodys, kaip patiems būtų galima sukurti šviesos efektus nuo vieno šviesos diodo iki matricos. Besidomintys programavimu galės išbandyti C/C++ programavimo kalbą bei susipažinti arčiau su pramoniniais valdikliais. Klaipėdos universiteto atstovai taipogi pasiūlys užprogramuoti robotą vorą, pasiūlys išbandyti 3D projektavimą ir spausdinimą.

Renginio partneriai „Green Garage“ dalyviams taip pat paruošė interaktyvias trimatės technologijos (3D) spausdinimo dirbtuves, kurių metu ne tik supažindins su šia technologija, bet ir atspausdins kiekvienam po suvenyrą. Taip pat „Green Garage“ dirbtuvėse dalyviai galės susikonstruoti ir po robotinę kartoninę ranką.

Visos šios ir dar daugiau įdomių veiklų svečių lauks ROBOTIADOJE. Organizatoriai kviečia į renginį atvykti ne tik robotikos entuziastus, bet ir mėgėjus, moksleivius bei šeimas ir kartu praleisti naujų atradimų kupiną dieną.

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras