Studentai sukūrė vežimėlį neįgaliam kačiukui

2016 02 04 08:32

3D spausdinimo dėka neįgalus kačiukas gali judėti su miniatiūriniu invalido vežimėliu, skelbia portalas „IFL Sciene“.

Po devynių savaičių kovos dėl gyvenimo, kačiukas Cassidy buvo rastas leisgyvis Kanados miškuose. Pelno nesiekiančios organizacijos „Tiny Kittens“ globoje atsidūręs kačiukas svėrė mažiau nei pusę kilogramo ir, dėl traumos gimimo metu, neturėjo pilnai išsivysčiusių galinių kojyčių.

Studentai sukūrė invalido vežimėlį neįgaliam kačiukui

„Tiny Kittens“ įkūrėja Shelley Roche, siekdama padėti Cassidy, socialinėje platformoje „Facebook“ paskelbė ieškanti pagalbos. Netrukus, du septyniolikos metų mokiniai – Josh Messmer ir Isaiah Walker – atsiliepė į pagalbos prašymą. Jaunieji geraširdžiai inovatoriai, pasitelkę 3D spausdinimo galimybes, suprojektavo invalido vežimėlį.

Shelley Roche spaudai teigė, kad kačiukas yra labai laimingas gavęs vežimėlį, nes dabar jis gali judėti be žmonių pagalbos. Tai džiaugsmas, kurio jis anksčiau negalėjo patirti. Dabar gyventi trokštantis kačiukas gali pilnavertiškai augti ir tobulėti.

Tai nėra pirmas kartas, kai 3D spausdinimo technologija gelbsti tragiškoje padėtyje atsidūrusius gyvūnėlius bei žmones. Tačiau Tom Hale „IFL Sciene“ publikacijoje rašo, kad Cassidy projektas yra bene pats mieliausias iš visų ankstesnių pasiekimų.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras