Robotas leidžia vėžiu sergančiai mergaitei tęsti mokslus

2016 01 31 10:01

Prietaisas, valdomas ligoninėje gulinčio paciento, leidžia kasdien interaktyviai bendrauti su klasės draugais ir mokytojais. Išmanusis robotas suteikia galimybę vėžiu sergantiems ligoninės pacientams leisti laiką su savo mokyklos draugais ir palaikyti ryšį, kuomet klasėje vyksta pamokos ir yra atliekami namų darbai, net tada, kai pacientui nustatytas lovos režimas.

Robotas leidžia vėžiu sergančiai mergaitei tęsti mokslus

Dešimtmetė Peyton Walton gydosi „Memorial Sloan Kettering“ vėžio centre, Niujorke (JAV), bet ji iki šiol sugeba su savo klasės draugais kartu vaikščioti mokyklos koridoriuose. Peyton nei kiek neatsilieka nuo savo bendraamžių su pamokomis bei namų darbais. Visa tai dėka roboto, kuris leidžia jai „lankyti“ mokyklą.

Robotą sukūrė kompanija „Double Robotics“, o jo kaina siekia apie 2 600 eurų. Robotas gali būti kontroliuojamas per atstumą. Jame įtaisyta planšetė ir filmavimo kamera, kuri leidžia pacientams palaikyti tiesioginį vaizdo ryšį su mokytojais bet klasės draugais. „Segway“ principu sukonstruotas robotas pilnai įkrautas gali veikti aštuonias valandas bei geba judėti įvairiais paviršiais.

Douglas Robbins, Poolesville pradinės mokyklos direktorius teigė, kad kiti mokiniai į robotą žvelgia, tarsi tai būtų pati Peyton. „Ji yra čia, ji yra su mumis ir bando įsitraukti į mokyklos gyvenimą, kaip ir visi kiti“. Lynn Schaeber, Peyton mama, pridūrė, kas mergaitė dabar gali savarankiškai kontroliuoti savo kasdieninius mokyklos reikalus. Tuo tarpu vėžys izoliuoja žmogų ir bando iš jo šį savarankiškumą atimti.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras