Žmones erzinantis robotas „Ally“

2016 01 12 16:41

„Kalbantis Ally“ – tai mokslininkų pagamintas robotas, sukurtas Toyohashi universitete, interaktyvių technologijų ir komunikacijų dizaino laboratorijoje. Jis gali sekti žmonių žvilgsnį ir atitinkamai į jį reaguoti. Pavyzdžiui.: robotas ima nertis iš kailio ir bandyti į save patraukti dėmesį, jei asmuo su juo liaujasi kalbėti.

Roboto kūnas yra šiek tiek panašus į stilizuotą „Pixar“ lempos versiją: pjedes stalas su lanksčiu kūnu ir pailgu veidu, veido viduryje įstatyta nemirksinti akis , kad „Kalbantis Ally“ galėtų palaikyti akių kontaktą su asmenimis. Kiek toliau yra įmontuota kamera, kuri seka žmonių veidus, o valdymo variklis ir spyruoklės suteikia robotui nuostabų judėjimo diapazoną.

Žmones erzinantis robotas „Ally“

Priklausomai nuo to, kur žmonės žiūri, „Kalbantis Ally“ gali įtraukti juos į pokalbį apie tai, kur ir į ką prieš tai jie buvo sutelkę savo dėmesį. Tarkime, jei žmogus žiūrėjo kąžką susijusiu su sportu, „Kalbantis Ally“ gali iškart reaguoti ir pateikti sporto naujienas. Jei žmogus neatkreipė į tai dėmesio, robotas pamėgintų padaryti taip, kad jis vis tiek atkreiptų ir pastebėtų jį. Jei žmogus sureagavo į roboto veiksmus – atsisuko pažiūrėti ir pasikalbėti su „Kalbančiu Ally“, robotas gali energingai linksėti savo galva, taip parodydamas, kad jis buvo įtrauktas į pokalbį.

Skaitymas ir kūno kalbos demonstravimas padės robotams geriau suprasti žmones ir su jais bendrauti ateityje. Tai turbūt išties geras dalykas, net jei tai reikštų, kad robotai taps labiau erzinantys.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras