Sumanūs japonai pasistengė: 30 kg svorį lengvai galės pakelti bet kas

2015 12 20 11:15

Japonų kompanija „Innophys“ sukūrė hidraulinį skeletą, galintį pakelti iki 30 kilogramų svorį. Toks įtaisas padės sumažinti sunkius krovinius kilnojančių darbuotojų stuburo traumas, rašo CNET.

Tokijuje mokslo universitete įsikūrusios kompanijos „Innophys“ inžinieriai sukūrė egzoskeletą „Muscle Suit“, padedantį dėvinčiajam pakelti iki 30 kilogramų svorį. Šis įtaisas yra skirtas darbuotojams, dirbantiems žemės ūkyje, industrijoje ir vyresnio amžiaus žmonių slaugos srityje – tose sferose, kur tenka dažnai kilnoti sunkius krovinius ar žmones.

Sumanūs japonai pasistengė: 30 kg svorį lengvai galės pakelti bet kas

Tokijo robotikos parodoje pristatytas egzoskeletas yra kaip niekada aktuali inovacija senėjančiai Japonijos populiacijai – šiandien apie 26 proc. šalies piliečių yra 65 metų arba vyresni, tad poreikis slaugytojams vis auga. Šie specialistai privalo ne tik turėti atitinkamą išsilavinimą ar psichologinį pasiruošimą, bet ir būti pakankamai fiziškai tvirti – juk padėti senjorams atsikelti iš lovos, ar išlipti iš vonios reikalauja gero fizinio pasiruošimo.

Žinoma, pats egzoskeletas nekilnoja svorių – jis tiesiog suteikia palaikymą žmogaus raumenims. Hidraulinės sistemos palaikomi metaliniai „raumenys“ tvirtinasi prie žmogaus juosmens ir suteikia atramą dviejose svarbiose vietose – lenkimąsi ties juosmeniu ir palaikymą ties šlaunimis.

„Innophys“ nėra vieninteliai šioje srityje – kita japonų kompanija „Cyberdyne“ jau senokai gamina savo HAL serijos robotinius egzoskeletus, padedančius judėti neįgaliesiems. Standartinis „Muscle Suit“ modelis sveria apie penkis su puse kilogramo ir gali padėti pakelti iki 30 kg, tuo tarpu palengvintas variantas yra beveik pusantro kilogramo lengvesnis ir gali pakelti 22 kg svorį. Šis egzoskeletas yra parduodamas ir kainuoja apie 5,5 tūkst. eurų.

Inf. šaltinis: Delfi.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras