„Sony“ kartu su ZMP kurs bepiločius skraidančius aparatus

2015 11 26 19:32

Atsižvelgiant į tai, kad kai kurios pagrindinės „Sony“ įmonės veikia nelabai pelningai, kompanija sugalvojo sutelkti dėmesį į naują sritį. Galima sakyti, kad japonų technologijų gigantas keičia kryptį. Nuo šiol kompanija „Sony“ gamins ne tik įvairią buitinę techniką, bet ir bepiločius skraidančius aparatus. „Sony“ kartu su „ZMP“ įkūrė naują kompaniją „Aerosense, Inc.“, kuri kurs dronus.

„Sony“ ir „ZMP“ bendradarbiauja jau ne pirmą kartą. Šių metų pradžioje kompanija „Sony“ investavo didžiulę sumą į „ZMP“ ir nupirko jų akcijų paketą. Kam to reikėjo? „Sony“ norėjo prisidėti prie „ZMP“ autonominių automobilių gamybos ir jų testavimo. Įmonės iššūkis skamba „Robotai valdo“ ir teigia, kad „ZMP“ nori panaudoti robotiką ne vien dėl to, kad palengvintų gyvenimą, bet, kad ir padarytų jį įdomesnį. Kompanijos vizija – sukurti dronus, kurie sugebėtų filmuoti ir fotografuoti.

„Sony“ kartu su ZMP kurs bepiločius skraidančius aparatus

„Sony“ ir „ZMP“ suvienijo bendras jėgas ir kiekviena jų įdėjusi savo įnašą – įgūdžius ir patirtį. „Sony“ kol kas turi nedaug patirties robotikos srityje, o „ZMP“ yra patyręs žaidėjas ir specializuojasi automobilių automatikos srityje. Tačiau šis projektas bus abiejų kompanijų debiutas oro platybėse. Žiūrint iš kitos pusės, „Sony“ jau seniai dirba su vaizdo apdorojimo ir duomenų perdavimo technologijomis.

Pirmieji „Sony“ ir „ZMP“ bendradarbiavimo vaisiai turėtų pasirodyti 2016 metų pradžioje.

Nors „Sony“ vaizdų apdorojimo technologija naudinga bepiločiams, tačiau nerti stačia galva į dronų verslą, kompanijai „Sony“ yra didžiulis žingsnis ir išbandymas. Tačiau „Sony“ atstovai teigia, kad kompanija yra pasiruošusi žengti rimtą žingsnį už buitinės technikos ribų.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras