Rusijos televizija atskleidė planus kurti branduolinį povandeninį droną

2015 11 25 16:40

Pastarosiomis savaitėmis žiniasklaidoje girdimos įtartinos istorijos apie Rusijos rezgamus karinius planus.

Remiantis keliais nerimą keliančiais pranešimais, vienos Rusijos televizijos laidos transliacijos metu atsitiktinai buvo atskleistos visiškai slaptos informacijos apie branduolinį ginklą detalės. Laidos metu buvo paskelbta apie Rusijos kariuomenės planus sukurti didžiulį povandeninį droną, skirtą nunešti termobranduolinius užtaisus į priešo teritorijoje esančius uostus.

Viskas prasidėjo nuo to, kai Rusijos televizija transliavo prezidento Vladimiro Putino susitikimą su Rusijos kariuomenės vadovybe Sočyje. Visai atsitiktinai filmavimo kamerai pavyko užfiksuoti vieno iš generolų turimus dokumentus, kuriuose aprašoma ginklo, pavadinto „Status-6“, sistema.

Rusijos televizija atskleidė planus kurti branduolinį povandeninį droną

Analitikai apibūdino ginklą kaip iš povandeninio laivo paleidžiamą branduolinės energijos robotinę torpedą, galinčia po vandeniu įveikti daugiau nei 10 000 kilometrų atstumą, ir pajėgų transportuoti megatoną termobrandulinės įrangos. Seklumoje detonuota tokia bomba sukeltų tikrą „radioaktyvų dušą“ padarydama neįsivaizduojamą žalą valstybės teritorijai. Tokia radioaktyvi tarša ilgam laikui paverstų šalį netinkamą ne tik karinei ar ekonominei, tačiau bet kokiai galimai veiklai.

Vis tik kiti apžvalgininkai teigia, kad visa tai tėra labai senamadiškas būdas Šaltojo karo stiliumi psichologiškai paveikti priešininką.

Rusijos specialios tarnybos pašalino šiuos vaizdus iš internetinių tinklapių ir televizijos laidų, „patvirtindami“, jog filmuota medžiaga į eterį pateko visiškai atsitiktinai. Tačiau analitikai šį slaptos informacijos „netyčinį“ užfiksavimą traktuoją kaip ne tokį jau ir atsitiktinį.

Išlieka klausimas: ar Rusija tokiu būdu tikisi įbauginti JAV ir priversti atsisakyti raketinės gynybos programos, savo ruožtu galinčios neutralizuoti Rusijos turimą branduolinį ginklą?

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras