Analitikų prognozė 2016 metams: robotų invazija

2015 11 19 09:02

Pasaulis, kuris varomas algoritmų ir protingų mašinų, kur žmonės ir mašinos turi apibrėžti ir plėtoti darnius santykius. Tokią ateities viziją piešia analitinė bendrovė „Gartner“, paskelbusi prognozes ateinantiems 2016-iesiems ir netolimai ateičiai. Šios įžvalgos padeda geriau suprasti radikalius pokyčius, su kuriais netrukus susidursime skaitmeniniame pasaulyje, rašoma pranešime spaudai.

Pasak „Gartner“ analitikų, spartus išmaniųjų mašinų ir autonominių įrenginių augimas skatina radikalias permainas verslo praktikoje ir vartotojų elgesyje. Esą mašinų ir žmonių santykiai tampa vis labiau konkurencingi, nes protingos mašinos atlieka vis daugiau kasdienių veiklų. Tuo tarpu išmanumas tampa neatsiejama darbo aplinkos dalimi, dėl ko kyla sunkiai numatomų pasekmių.

Analitikų prognozė 2016 metams: robotų invazija

Analitikai prognozuoja, kad kitais metais pasaulyje turėsime virš 600 milijonų tarpusavyje sujungtų automobilių subsistemų, o 2018 m. tarpusavyje interneto tinklais bus susiję 6 milijardai daiktų, kuriems reikės žmonių palaikymo. Netrukus 47 proc. įrenginių, nuo dulkių siurblių iki automobilių, turės dirbtinį intelektą, todėl galės paprašyti juos pataisyti, papildyti ar atlikti kitus veiksmus. Pavyzdžiui, jau šiandien elektriniai „Tesla“ automobiliai gali be vairuotojo žinios kreiptis į savo gamintoją, prašydami programinės įrangos atnaujinimų. Laikui bėgant, protingos mašinos galės aptarnauti kitas mašinas.

Skaitykite daugiau: http://www.elektronika.lt/straipsniai/ivykiai/52258/.

Inf. šaltinis: Delfi.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras