3D būdu atspausdintas dronas pakilo skrydžiui

2015 11 15 14:24

Nuo koncepcijos sukūrimo iki pirmojo skrydžio prabėgo tik 9 mėnesiai.

Skraidymo amžiaus aušroje, vienintelis dalykas greitesnis nei lėktuvai buvo tai, kaip greit žmonės projektavo bei kūrė naujus skraidymo aparatus. Tačiau dabar reikia dešimtmečių, kad naikintuvas iš brėžinių persikeltų į realybę. Įsivaizduokite, jeigu metus būtų galima paversti mėnesiais. „Aurora Flight Sciences“ kartu su 3D spausdinimo kompanija „Stratasys“ suprojektavo ir atspausdino reaktyviniu varikliu varomą droną vos per 9 mėnesius.

3D būdu atspausdintas dronas pakilo skrydžiui

80 proc. šio drono svorio sudaro atspausdintos detalės. Jo sparnų plotis siekia apie 2,7 m, o svoris – 15 kg. Vieną reaktyvinį variklį turintis dronas išvysto 240 km/h greitį ir gali skristi apie 5 minutes.

Dronas, kurio pirmasis skrydis įvyko šį rugsėjį Jutos valstijoje (JAV), dabar demonstruojamas Tarptautinėje Aviacijos parodoje Dubajuje. Tiesa, skraidyklės gamintojai nesiūlo lankytojams įsigyti šio drono, o veikiau parduoda jo gaminimo technologiją.

Kitos organizacijos, pavyzdžiui NASA ir GE, taip pat vykdo panašius projektus, kurių metu bus kuriami 3D būdu spausdinami erdvėlaivių variklių komponentai.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras