„Gestus“ sistema – dronų valdymas gestais

2015 10 23 13:38

Kijevo politechnikos instituto studentai Aleksandras Bivziukas ir Jevgenijus Popravka sukūrė bepiločių valdymo sistemą, kuri valdoma ne žaidimų valdymo pultu, o rankų judesiais.

Projektas pavadintas „Gestus“ ir dar yra kūrimo stadijoje, tačiau komanda jau spėjo nemažai pasiekti. Studentai tobulina savo sistemą atviroje Kijevo elektronikos laboratorijoje „Lampa“.

Sistemos pagrindas – dvi apyrankės ir siųstuvas, kuris siunčia komandas bepiločiui. Kalbant apie technines charakteristikas, kol kas galima paminėti sėkmingai veikiantį akselerometrą, kurio dėka gaudamas duomenis iš siųstuvo apie rankos pakrypimą prietaisas gali keisti drono pakrypimo kampą. Inžinieriai savo sistemą bando su bepiločiu „Hubsan X4“. Jie tikisi, kad ateityje šis valdymo būdas bus naudojamas ir su kitomis bepilotėmis transporto priemonėmis, pavyzdžiui, automobiliuose arba valtyse.

Reikėtų paminėti, kad iš pradžių sistemos tikslas buvo kitoks. Ją norėta naudoti kaip periferinį prietaisą, skirtą planšetėms ir išmaniesiems telefonams, kurių dėka būtų galima naudotis tokiomis funkcijomis kaip elektroninių knygų lapų vertimas arba muzikos garso takelių keitimas. Tačiau vėliau mokslininkai nusprendė, kad reikia savo sistemą išbandyti su vikšrine platforma.

Dabar inžinieriai ketina pristatyti savo priemonę tokiose internetinėse minios finansavimo platformose kaip „Kickstarter“ arba „Indiegogo“.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras