„Snap“ dronas sugeba saugiai sudužti

2015 09 29 18:02

Dronų eksploatavimas gali tapti pavojingu iššūkiu, jeigu tinkamo pilotavimo reikalavimai yra ignoruojami. Pasekmės? Prasta užfiksuotų vaizdų kokybė ir „avarijos“. Vis dėlto kompanija „Vantage Robotics“ rado inovatyvų sprendimą ir pristatė modernų droną, su magnetinėmis „lūžtančiomis“ detalėmis (ir neįtikėtinai aukštos kokybės 4K kamera), kuris yra skirtas… sudužti!

Pasak San-Franciske įsikūrusios „Vantage Robotics“ dronų gamintojos įkūrėjo ir generalinio direktoriaus Tobin Fisher, „Snap“ robotas pasižymi ypatingu saugumu, nes yra kurtas remiantis idėja, jog dronas bet kada gali sulūžti. Po avarijos „iširęs“ „Snap“ vėl būtų lengvai sudėtas, sujungiant magnetinius elementus. Patikimumą, pasak T. Fisher, užtikrina ir tai, jog „Snap“ dronas yra šiek tiek mažesnis bei lengvesnis (svoris apie 0,45 kg) nei kiti tokio pobūdžio oro robotai.

„Snap“ dronas sugeba saugiai sudužti

„Snap“ yra kontroliuojamas pasitelkus lengvai suprantamą išmaniąją aplikaciją, naudojant „iPhone“ arba „Android“. O drono skrydžio trukmė siekia 20 minučių.

Ar „Snap“ dronas turės pasisekimą rinkoje – atsakyti sudėtinga. „Drone Analyst“ įkūrėjas Colin Snow mano, kad jaunoms kompanijoms varžytis su, pavyzdžiui, „DJI“ yra neįmanoma, išskyrus atvejus, kai kūrinys yra ypač modernus ir inovatyvus…

Kompanijos „Vantage Robotics“ pristatyta idėja yra autentiška ir nors „Snap“ skrydžio metu dūžti neprivalo, tokia pasirinkimo galimybė pilotui suteikia daugiau drąsos ir smalsumo.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras