DHL žada, kad netolimoje ateityje Vilniaus gatvėmis važinės siuntas pristatysiantys robotai

2015 09 26 12:50

Lietuviškas startuolis „Superum“ sukūrė automatizuotą siuntas pristatyti galintį robotą, kuris ateityje pagal pateiktus adresus išvežiotų laiškus ir smulkias siuntas.

„Sidewalk“ gali pagal GPS signalą judėti šaligatviais, laviruoti tarp praeivių. Numatyta, kad nuo piktavalių robotą ir gabenamas siuntas saugos nuotoliniu būdu budinti saugos tarnyba.

„Superum“ c tai 2014 metais įkurta mažoji bendrija „Superum“, kuri sukonstravo keturių ratų 60 cm, aukščio ir 45 pločio robotą „Sidewalk“.

Išmanusis robotas varomas dviem 250 kw galingumo elektros varikliais, pilnai pakrautomis 240 ah baterijomis galės įveikti maždaug 10 kilometrų atstumą ir veikti pusdienį. Šiuo metu robotas yra valdomas operatoriaus, nuotoliniu būdu, tačiau ateityje jo veikimo funkcija bus patobulinta – robotas bus visiškai išmanus, veiks savarankiškai.

„Tai pirmasis mūsų produktas susijęs su robotika, jį kūrėme siekdami patobulinti logistikos procesus maksimaliai išnaudojant naujas technologijas. Ateityje daug procesų ir funkcijų bus patikėta robotams. Tai išlaisvins žmones nuo mechaninio, rutininio darbo ir atvers naujas galimybes žmonėms dirbti kūrybinį ir protinį darbą“, – sakė MB „Superum“ vadovas Roman Drokov.

MB „Superum“ ir DHL Lietuva pasirašė sutartį dėl „Sidewalk“ roboto naudojimo marketinginiais tikslais kaip inovatyvią reklamos platformą.

Tokiu būdu bus sukurtas išmanus ir patikimas „Sidewalk“ robotas, kuris atliks siuntų pristatymo funkciją bei bus naudojamas kaip išmanioji reklamos platforma.

„Tikiu, kad netolimoje ateityje galėsime išvysti mūsų miestų gatvėse, jis taps visų mūsų pagalbininku. Vilniaus miestą turėtų aptarnauti apie 100 tokių robotų – maždaug po 5–7 kiekviename mikrorajone“, – kalbėjo R. Drokov.

„Sidewalk“ projektas jau laimėjo 2-ąją vietą „Startup Weekend“ konkurse, MITA remiamas konsultacijas iš Deloitte, Suomių akseleratoriaus „Startup Sauna“ konkursą bei galimybe pristatyti šį projektą Vokietijos kompanijoms ir investuotojams „WIN2015“ sumanaus miesto konferencijoje Vokietijoje.

Inf. šaltinis: 15min.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras