Seksas su robotais – mūsų ateitis?

2015 08 07 11:41

Sekso psichologijos ekspertė yra įsitikinusi, kad po 2070 m. seksas su robotais bus ne tik socialiai priimtinas, bet netgi populiaresnis nei santykiai su kitu žmogumi, rašo Independent.co.uk.

Nors daugeliui ši mintis kol kas atrodo tarsi ištrauka iš fantastinio filmo, dr. Helen Driscoll mano, kad greitu metu požiūris į tai turėtų stipriai keistis.

„Apie virtualią realybę ir seksą su robotais esame linkę galvoti dabartinių normų kontekste, tačiau, jei prisimintume socialines sekso normas, kurios egzistavo prieš 100 metų, taptų akivaizdu, kad jos sparčiai ir radikaliai keitėsi“, – teigia H. Driscoll.

Turint omenyje tai, kad teoriškai robotai galėtų būti užprogramuoti daryti bet ką ir bet kokiomis pozicijomis, seksas su robotais išties galėtų tapti populiaresnis nei su kitu žmogumi.

Dr. H. Driscoll pastebi, kad virtuali realybė tampa vis realesnė ir gali pamėgdžioti ar net patobulinti seksą su žmogumi, todėl normalu tikėtis, kad daugelis mieliau rinktųsi seksą su robotu nei seksą su ne tokiu tobulu partneriu.

Pastaruoju metu išleisti filmai „Ji“ ir „Ex Machina“ labiau koncentruojasi į neigiamą tokių santykių pusę, tačiau, jei ši mintis dabar atrodo šokiruojanti ir mums neįprasta, nereikėtų skubėti manyti, kad virtualūs santykiai yra mažiau vertingi nei tikri.

Juk tiek daug žmonių sugeba pamilti virtualioje erdvėje sutiktus žmones, net neturėję galimybės jų sutikti ir su jais bendrauti gyvai.

Ir nors žmogus iš principo yra sociali būtybė, o kontakto su kitu žmogumi stoka gali paskatinti vienatvės jausmą, galimybė bendrauti su robotu, kurį sunku atskirti nuo realaus žmogaus, gali tai pakeisti iš esmės.

Jei robotas absoliučiai identiškas žmogui, tačiau neturintis blogų įpročių ir silpnųjų pusių, kodėl gi žmogus turėtų nesimėgauti bendravimu su juo?

Štai prieš dvi savaites robotas išlaikė savimonės testą, o praeitais metais kompiuteris tapo pirmuoju, išlaikiusiu Tiuringo testą, įtikindamas žmones tuo, kad jis taip pat yra žmogus.

Inf. šaltinis: Alfa.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras