„Foxconn“ tikina, kad robotai jos gamyklose su žmonėmis nekonkuruos

2015 07 07 09:08

Pavargusi nuo nesibaigiančių žmogaus teisių gynėjų organizacijų patikrinimų ir matydama nuolatinį kinų darbuotojų atlyginimų augimą, kompanija „Foxconn“ jau ne pirmą pareiškia apie robotizuotos darbo jėgos naudojimą jos gamyklose.

Per artimiausius penkerius metus „Foxconn“ gamyklose iki 30 % visų darbų atliks robotai. Jie atliks monotonišką ir rutininį darbą, o atsilaisvinę žmogiškieji ištekliai bus nukreipti į tas sritis, kur reikia aukštesnės kvalifikacijos.

„Foxconn“ tikina, kad robotai jos gamyklose su žmonėmis nekonkuruos

„Foxconn“ ketina gaminti serverių įrangą ir automobiliams skirtas automatines sistemas. Būtent čia ketinama pasitelkti darbuotojus, kurių vietas užims robotai.

Pats „Foxconn“ vadovas Terry Gou įsitikinęs, jog darbas kompanijoje „Foxconn“ laikomas prestižiniu, ir visi žmogaus teisių gynėjų bandymai įrodyti atvirkščiai nepasieks savo tikslo. Juo labiau, kad kompanija pilna ryžto išlaikyti lyderio pozicijas išmaniųjų telefonų, planšečių ir asmeninių kompiuterių kontraktinių gamintojų rinkoje. Priminsime, kad „Foxconn“ bendradarbiauja ne tik su „Apple“, tačiau ir „Sony“, „Nokia“, „BlackBerry“, „Xiaomi“, „Huawei“ ir „Lenovo“. „Foxconn“ gamyklos yra Kinijoje, Brazilijoje, Čekijoje, planuojama gamyklą atidaryti ir Indijoje.

Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras