Sonaru ginkluotas dronas žūklei

2015 06 18 20:38

„Aguadrone“ – tai projektas, sujungiantis bepilotes skraidykles su žūklės pasauliu. Danielio Mariono sukurtas ir minios finansavimo „Kickstarter“ programoje dalyvaujantis vandeniui atsparus kvadrokopteris, turi potencialo tapti nauju, geriausiu žūklės entuziastų draugu.

„Aguadrone“ geba plūduriuoti ant vandens ir daryti povandenines nuotraukas. Nors tai ne pirmasis povandeninei fotografijai skirtas kvadrokopteris, tačiau šis bepilotis turi papildomų savybių, kurios itin patiks žvejams. Vietoje vaizdo kameros drone galima prijungti sonarą, siunčiantį Wi-Fi signalą beveik 100 metrų atstumu. Dronas automatiškai siunčia po vandeniu užfiksuotas sonaro nuotraukas į žvejo išmanųjį telefoną arba planšetę. Taip galima ne tik užfiksuoti povandeninius kliuvinius, dugno nelygumus ir duobes, kur dažnai slepiasi plėšrūnės, bet ir rasti tikslią pačių žuvų buvimo vietą.

Sonaru ginkluotas dronas žūklei

Rasti žuvų susitelkimo vietą yra viena, tačiau, ar dronas padės žvejui jas sugauti? „Aguadrone“ skraidyklė turi dar vieną jungtį, kuri leidžia kvadrokopteriui skraidinti masalus – museles, guminukus arba blizges. Dronas gali nugabenti masalą į tiksliai tą pačią vietą, kur užfiksuotas žuvų buvimas. Dronas paleidžia savo krovinį, taip apsisaugodamas, kad pats netaptų didesnių žuvų laimikiu ir žvejui belieka tikėtis kibimo.

Tiesa, „Aguadrone“, ko gero, nėra skirtas kiekvienam žvejui. Tai veikiau nišinis produktas žvejų rinkoje. Drono kaina siekia 800 dolerių (kiek daugiau nei 700 eurų). Jį galite iš anksto užsisakyti minios finansavimo platformoje „Kickstarter“, kurioje kvadrokopterio kūrėjas tikisi surinkti 150 000 dolerių.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras