Dronai gebės sudaryti statybviečių žemėlapius

2015 06 01 10:11

Darbo vietos brėžinių sudarymas, nepaisant to, ar tai statybvietė, ar naftos gręžinio konstrukcija, yra neįtikėtinai sunki ir ypatingo preciziškumo reikalaujanti veikla. Todėl kūrėjų komanda iš „Identified Technologies“ kompanijos nusprendė rasti šią užduotį gerinantį sprendimą. Inovatyvumo siekiantys kūrėjai sukonstravo modernų droną, gebantį iš oro sudaryti objektyvų darbo vietos žemėlapį.

Dronai gebės sudaryti statybviečių žemėlapius

Dick Zhang vadovaujamos kompanijos, kurios finansavimas siekia 2 milijonus JAV dolerių, vizija – oro robotų panaudojimas brėžinių sudarymo tikslais. „Dronai nėra industrija, jie yra priemonė, kurios dėka vartotojai gali geriau, greičiau bei pigiau išspręsti egzistuojančias problemas. Greitis ir kokybiškas klientų aptarnavimas yra sėkmės pagrindas, ir Dick Zhang bei Identified Technologies komanda stebina pasiekimais šiose srityse“, – pranešime spaudai teigė vienas iš kompanijos investuotojų, Ned Renzi.

Kompanijos pristatomas oro robotas stebina dinamiškumo ypatybėmis. Autonominis dronas, skrisdamas numatytoje vietoje, geba sukurti tikslų ir aiškų topografinį darbo vietos žemėlapį. Modernus robotas yra savarankiškas – energiją gauna iš lengvai pakeičiamų baterijų, o baigęs brėžinių sudarymo darbą grįžtą į bazinę stotelę.

D. Zhang informavo, kad kompanija jau pasirašė keliolika pelningų bendradarbiavimo sutarčių Pensilvanijos regione.

Žemėlapių sudarymas gali būti painus bei sudėtingas procesas, todėl manoma, jog nepaisant aukštų teikiamo darbo įkainių, drono topografijos paslaugos paklausa ateityje tik didės.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras