Į delną telpantis robotas „Ringo“

2015 05 13 21:24

Kompanija „Pum Geek“, kurianti atviro kodo robotus, pristatė skaitmeninį gyvūnėlį-robotą, kurį pavadino „Ringo“. „Ringo“ yra nepaprastai mažas, telpa į delną, tačiau jame panaudota nepaprastai daug funkcionalių detalių. Pagrindinė jo paskirtis – padėti mokytis robotų programavimo.

Robotas turi 3 ašių akselerometrą, 3 ašių giroskopą bei mikroprocesorių. Taip pat mažame prietaise įtaisytos net 6 RGB LED lempos, pjezo garso elementas ir bevielė ryšio sistema skirta susijungti su kitais robotais, norint sukurti robotų spiečius. „Ringo“ naudoja tris jutiklius, kad aptiktų aplinkos šviesas jį ir jas sektų. Robotas turi IR LED siųstuvus ir kintamo greičio daviklio variklius, kurie padeda robotui judėti ant plokščio paviršiaus.

Robotas turi dar vieną jutiklį, kuris padeda jam jausti kampus arba sekti linijas, taigi taip jis gali orientuotis aplinkoje ir net keliauti sudėtingais labirintais. Robotas naudoja įkraunamą ličio bateriją. „Ringo“ valdyti galima naudojantis specialiu nuotolinio valdymo pulteliu.

Į delną telpantis robotas „Ringo“

Robotas „Ringo“ skirtas vaikams, nors juo naudotis gali net ir labai patyrę programuotojai. Robotinė platforma iš anksto moka 10 skirtingų veiksmų, kurie padeda vaikams pradėti naudotis „Ringo“. Roboto programavimui naudojama „Arduino“ IDE sistema, kuria naudotis nesudėtinga net tiems, kurie neturi jokios programavimo patirties.

Programuojant „Ringo“ neteks susidurti su sudėtingais skaičiavimais ar painiu kodavimu. Roboto kūrėjų tinklalapyje greitu metu pasirodys įvairių mokomųjų vaizdo įrašų, kaip užprogramuoti robotą. Kadangi visi „Ringo“ vartotojai naudos tą pačią techninę įrangą, bet koks užprogramuotas elgesys gali būti „pasidalintas“ internete. Patikusias roboto komandas bus nesunku atsisiųsti ir įdiegti savo robote.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras