Robotai gamyklose formuoja „ketvirtosios pramonės“ principus

2015 04 20 11:48

„Intensyvi diena? Reikia padaryti milijoną darbų? Štai jums slegianti naujiena – tikriausiai jūs suklysite bent tūkstantį kartų. Tyrimai rodo, kad iš milijono atliekamų užduočių net patys gabiausi žmonės padaro nuo penkių šimtų iki tūkstančio klaidų“, – rašo apžvalgininkė Rose Jacobs savaitraštyje „Newsweek“.

Tai gali atrodyti neįtikėtinai daug, tačiau juk daromos klaidos gali būti tokios kaip – gramatinės klaidos elektroniniame pašte, ne iki galo išplauti indai pakliuvę į džiovyklą, neapdairus pokalbis su kolegomis ar dėvimos skirtingos kojinės, kurių neatitikimą pastebėjote tik per pietus. Išvardinti klaidų pavyzdžiai nėra brangūs pinigų ar reputacijos atžvilgiu, tačiau rizikos lygis pakyla tam tikrose situacijose, pavyzdžiui, vaistininko klaida gali kainuoti gyvybę, netinkamas darbuotojas – milijonus darbdaviui ir t. t.

Robotai gamyklose formuoja „ketvirtosios pramonės“ principus

Šią idėją, prieš dvidešimt penkerius metus, analizuoti pradėjo „Siemens“ mokslininkų bei inžinierių komanda. Ambergo mieste, Vokietijoje, įsikūrusi gamykla gamino valdytuvus – dėžes, prikimštas mikroschemų ir jungiklių, kurios buvo integruojamos į kitus aparatus kaip esminiai valdymo mechanizmai („smegenys“). Gamykla veikė gan sėkmingai, defektų skaičius – penki šimtai penkiasdešimt iš milijono.

Skaitykite daugiau: http://www.elektronika.lt/straipsniai/ivykiai/49462/.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras