Robotai padeda autizmu sergantiems vaikams

2015 02 05 16:14

Mokslininkai mano, jog robotai gali padėti diagnozuoti ankstyvus autizmo požymius, o taip pat juo sergančius vaikus mokyti socialinių įgūdžių. Ką jie sugeba tokio, ko nemoka žmonės, klausia naujienų portalas TheGuardian.Com.

Anthoniui Arceri septyneri ir jis serga autizmu. Jo rūbai padengti jutikliais ir jis stovi priešais Zeno, besišypsantį, dviejų pėdų ūgio robotą. „Koks tavo mėgstamiausias maistas?“ – Zeno klausia Anthonio. „Šokoladinis pienas ir gruzdintos bulvytės.“ „Aš mėgstu šokoladinį pieną“, – atsako Zeno. Robotas pakelia savo ranką ir Anthonis atkartoja jo judesius. Zeno patrina savo pilvuką, tą patį padaro ir Anthonis.

Robotai padeda autizmu sergantiems vaikams

Visa tai atrodo smagiai ir Anthoniui iš tiesų tai patinka. Tačiau tyrėjai mano, jog tokie linksmi bendri Anthonio ir roboto užsiėmimai, gali padėti ankstyvai diagnozuoti autizmą ir jį gydyti. Zeno – tai Arlingtono Teksaso universiteto daktaro Dano Popa, kompanijos „Hanson RoboKind“, Dalaso Autizmo priežiūros centro bei Teksaso Instrumentų ir nacionalinių instrumentų korporacijos bendras kūrinys. Projekto sumanymas kilo Davidui Hansonui, „Hanson RoboKind“ kompanijos savininkui bei buvusiam „Disney“ projektų kūrėjui.

skaitykite daugiau: http://www.elektronika.lt/straipsniai/elektronika/48447/.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras