Ateities robotų armija – nuo dronų iki kiborgų

2015 01 31 08:08

Kai „žūva“ robotinis karys, niekam nereikia jo motinai rašyti laiško.

Šiuo metu JAV armija ieško robotikos specialistų, siekdama sukurti karinių dronų spiečių, kuris veiktų savarankiškai be individualios ant žemės esančių pilotų kontrolės.

Tai dar vienas žingsnis į priekį vis artyn robotinės armijos sukūrimo, kokią, kol kas, matėme tik per fantastinius veiksmo filmus.

Kol kas, autonomiški robotai atliko tik nedidelę rolę karyboje: ribotas skaičius oro dronų atliko bombardavimo misijas Afganistane ir Pakistane, robotai taip naudojami sprogmenų nukenksminimui ir žvalgybai.

Ateities robotų armija – nuo dronų iki kiborgų

Tačiau, karybos kompanijos visame pasaulyje ženkliai investuoja į naujausias technologijas, kurios galėtų sumažinti gyvybių praradimus karo lauke ir automatizuoti karo procesus. Vienas JAV armijos pareigūnas net teigia, jog galėtų pakeisti ketvirtadalį karių robotais bei nuotoliniu būdu valdomomis transporto priemonėmis.

Taip pat dedama daug pastangų, kuriant karius kiborgus – žmones ir gyvūnus, „papildytus“ technologijomis.

Taigi, kaip atrodys ateities armija? Armijoje naudojamų robotų ir jų rolių skaičius vis auga. Didžiosios Britanijos naujienų portalo „Mirror“ apžvalgininkė Olivia Solon apžvelgė šių dienų robotinį karybos arsenalą.

Skaitykite daugiau: http://www.elektronika.lt/straipsniai/elektronika/48385/.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras