Tarą rūšiuojantis robotas „SecurFlow“

2015 01 21 17:15

Kompanija „Gebo Cermex“ pristatė naują produktą – robotizuotą sistemą „SecurFlow“, kuri rūšiuoja parvirtusius butelius ant konvejerio. Tai padės gamintojams sumažinti nesklandumus, kurie įvyksta butelių transportavimo metu. „SecurFlow“ – tai pusiau lankstinis robotas, judantis šešiose ašyse ir turintis griebtuvus, kuriuos specialiai jam sumontavo korporacija „Fanuc“.

Užpatentuotos sistemos dėka aptinkami ir pastatomi ant transportavimo platformos apvirtę buteliai. Kompanija „Gebo Cermex“ praneša, kad robotas dirba 99,5 % efektyvumu.

Tarą rūšiuojantis robotas „SecurFlow“

„Gebo Cermex“ vadovas Franckas Klotzas sako, kad robotas „SecurFlow“ gali dirbti su plastikiniais ir stikliniais buteliais, skardinėmis ir netgi kanistrais, o taip pat su pripildyta tara. Jis paaiškino, kad patogią ir lengvą sistemą jau dabar galima integruoti į standartines konvejerines platformas.

Klotzas papasakojo, kad daugelis gamintojų, naudojančių plastikinę tarą, susiduria su didžiausia problema: buteliai sustatyti ant platformos dėl savo nepastovaus svorio dažnai parkrinta. O tai sukelia daug nepatogumų. Todėl kompanija ir sugalvojo sukurti robotizuotą mašiną, kuri aptiktų, pakeltų ir pastatytų tarą. Robotas gali butelius grąžinti į vietą arba juos išmesti.

Roboto „SecurFlow“ sukūrimo tikslas – greitesnis investicijų susigrąžinimas. Vietoje žmonių dirbanti robotizuota mašina, veikia be poilsio valandų. Anksčiau nukritus tarai, operatorius turėdavo sustabdyti konvejerį, kad ją pataisytų ar pakeltų. Todėl roboto „SecurFlow“ dėka gamybos efektyvumas ateityje turėtų gerokai pakilti.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras