Komerciniai dronai: galios potencialas ekonomikoje

2014 12 31 12:18

Verslo tinklalapyje „Businessinsider“ ekspertas Marcelo Ballve pateikia įžvalgas apie dronų daromą įtaką ekonomikai.

„Visai neseniai, kai žmonės išgirsdavo žodį „dronas“, jie galvodavo apie nepilotuojamus karinius orlaivius ar lėktuvus, dalyvaujančius prieštaringose, slaptose misijose“, – rašo M. Ballve. Autorius pabrėžia, kad situacija pradėjo keistis Jeff Bezos paskelbus, jog „Amazon“ ketina įgyvendinti robotų-kurjerių idėją. Nuo tada nepilotuojamos oro transporto priemonės tapo geidžiama „atributika“ bene kiekvienoje industrijoje – nuo mokslo ir medicinos iki pramogų ir prekybos.

Straipsnyje rašoma, jog nors mažai tikėtina, kad artimiausioje ateityje dronai taps kasdienio gyvenimo dalimi, jie tikrai bus svarbus aspektas verslui ir individualiems vartotojams, užsiimantiems gamyba ar, pavyzdžiui, ūkininkavimu.

Komerciniai dronai: galios potencialas ekonomikoje

„Naujoje „BI Intelligence“ ataskaitoje mes analizavome komercinių ir karinių dronų rinką, siekdami įvertinti oro robotų industrijos potencialą plėstis, bei aiškinomės, kurios industrijos, per artimiausius kelis metus, bus labiausiai paveiktos dronų integracijos ir pakeis jų verslo modelį“, – informuoja straipsnio autorius, teigdamas, kad komercinių dronų potencialas ekonomikai ir naujo verslo modelio formavimui yra labai didelis. Ataskaitoje teigiama, kad per artimiausius dešimt metų dronų gamybai bus išleisti 98 milijardai dolerių, o 12 procentų visos sumos sudarys komercinių oro robotų gamyba ir pritaikymas.

Manoma, kad nepilotuojamų oro transporto priemonių panaudojimo plėtra, nepaisant įvairių nepalankių įstatymų, slopinančių jų eksploatacijos galimybes, taps kritiniu faktoriumi daugeliui pramonės šakų ir turės įtakos bendrai pasaulio ekonomikai.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras