Universalus robotas „Patin“

2014 12 19 10:16

Tokijuje įsikūrusi dizaino studija „Flower Robotics“ siekia įgyvendinti inovatyvią robotinės technikos viziją, kuri realizuotų idėją, jog tam tikri buityje esantys daiktai, tokie kaip vazos ar lempos galėtų judėti namų erdvėje. Anksčiau, šiais metais, kompanija pristatė mechanizmą „Patin“ – paslaugų robotą, atliekantį unikalias funkcijas, naudojant specialius priedus.

Priešingai nei užduočių robotus (pavyzdžiui „Roomba“), „Patin“ sudaro mobili bazę, su viršutiniu disku, prie kurio įmanoma prijungti įvairius modelius. Būtent dėl šios originalios funkcijos, skirtingos specifikos darbams įgyvendinti reikalingas tik vienas „Patin“ robotas, o ne daugybė robotų, gebančių atlikti konkrečius darbus.

Naujausias „Patin“ prototipas sukurtas remiantis daugiakrypte ratų baze, kuri robotui suteikia galimybę grakščiai judinti ratukus. Robotas yra varomas „NVIDIA’s Jetson TK1“ procesoriaus ir veikia su integruota „Linux“ programine sistema, o objektams bei žmonėms kelyje aptikti naudoja „ASUS Xtion Pro Live“ kamerą. Robotas turi dar kelis papildomus jutiklius ir mikrovaldiklius, skirtus palengvinti „Patin“ valdymą. Universalus robotas, sugebantis panešti iki 5 kg sveriančius daiktus, gali būti programuojamas pasitelkiant programinės įrangos kūrimo rinkinį (SDK). „Patin“ taip pat geba prisijungti prie „internetinio debesies“ paslaugos ir gauti prieigą prie įvairių duomenų (pvz., muzikos failai).

Kaip robotas draugas bei pagalbininkas, orientuotas į namų robotų rinką, „Patin“ susidurs su konkurencijos faktoriumi, t. y. kitais panašaus pobūdžio robotais, vieni jų – neseniai pristatyti – humanoidas „Pepper“ ir robotas „Jibo“. Vis dėlto didžiausiu iššūkiu tampa vartotojų pritraukimas ir įtikinimas, jog „Patin“ gali būti naudingas namuose.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras