Robotų kūrėjus rems mobilių procesorių gigantas „Qualcomm“

2014 10 21 18:44

„Qualcomm“, kuri yra didžiausias išmaniesiems telefonams skirtų procesorių gamintojas, jau demonstravo savo susidomėjimą robotais. Kompanija supažindino su projektu „Zeroth“, kurio pagrindu tapo žmogaus smegenų principu veikiantys procesoriai.

Vis tik „Qualcomm“ nesiruošia sustoti. Kompanija pranešė atidaranti technologijų parką San Diego mieste (JAV), kuriame dešimt atrinktų firmų galės kurti robotus ir su jais susijusias technologijas.

„Qualcomm“ pasiruošusi į projektą investuoti 1 mln. dolerių, dalyviams taip pat padės teikdama reikiamą informaciją. Dalyviai paraiškas gali teikti iki 2015 m. vasario mėnesio, projekto startuoja 2015 m. gegužę, o pabaiga numatyta tų pačių metų rugsėjį.

Robotų kūrėjus rems mobilių procesorių gigantas „Qualcomm“

Technologijų parko rezidentai savo kūrinius demonstruos specialiame renginyje. Konkursantams bus padedama reikiamais verslo ryšiais, o finansai bus pritraukti per investuotojų bendruomenę „TechStars“ – jos dėka per paskutinius 8 metus savo veiklą pradėjo ne mažiau 400 jaunų kompanijų.

Praėjusį mėnesį „Qualcomm“ demonstravo robotą „Snapdragon Rover“, naudojantį procesorių „Zeroth“, kuris rūšiavo ir klasifikavo pirmą kartą matytus žaislus.

„Qualcomm“ nėra pirmasis technologijų pramonės gigantas, kuris rimtai žiūri į robotechnikos sferą: čia aktyviai darbuojasi interneto gigantas „Google“, jau nekalbant apie japonų kompanijas, kurios dėl robotų tiesiog pamišusio.

Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras