Žvalgyba jūroje bus patikėta robotams

2014 10 08 13:57

Karybos pramonė jau seniai įvertino ir pasinaudojo robotikos teikiamais privalumais. Nieko jau nestebina išminavimo užduotis vykdantys robotai arba oro žvalgybą atliekantys nuotoliniu būdu valdomi dronai. Šiuolaikiniame karo lauke robotai tapo įprastu reiškiniu tiek žemėje, tiek ore, tačiau dabar karinės pramonės gamintojai nusprendė robotiką panaudoti ir vandenyse.

Viena didžiausių JAV Gynybos departamento karinės technikos tiekėjų „Boeing Co“ sukirto rankomis su „Liquid Robotics“. Ši kompanija užima lyderiaujančias pozicijas minkštųjų robotų rinkoje. Kaip teigia pačių kompanijų atstovai, bus bendradarbiaujama kuriant robotinę gynybos sistemą, skirtą vandenyno žvalgybai, kovai su povandeniniais laivais bei kitoms gynybinėms užduotims. Nors kontrakto terminai dar nėra žinomi, tačiau sutartis vertinama šimtais milijonų dolerių.

„Liquid Robotics“ jau gamina vandenynų tyrimams naudojamus robotus – „Wave Glider“. „Wave Glider“ (angl. „Bangų sklandytuvas“) – tai autonomiškas vandens paviršiuje plūduriuojantis robotas, galintis savarankiškai įveikti milžiniškus atstumus ir tuo pačiu rinkti, analizuoti ir sisteminti įvairius duomenis apie vandens dinamiką, taršą, orus bei kitus tyrėjams rūpimus reiškinius.

Skaitykite daugiau: http://www.elektronika.lt/straipsniai/elektronika/46863/.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras