Susipažinkime su YuMi: robotu, pradėsiančiu naują automatizavimo erą

2014 09 11 19:16

ABB pristato pirmąjį pasaulyje tikrai su žmogumi ranka rankon dirbantį robotą: YuMi. Novatoriškas, išskirtinio funkcionalumo robotas atveria naujas pramonės automatizavimo galimybes.

YuMi yra dvirankis robotas, galintis dirbti kartu su žmogumi. Jis pradeda naują automatizavimo erą, kurioje žmonės ir robotai dirba drauge tuos pačius darbus, pvz. surenkant smulkias detales. YuMi yra angliško „Tu ir aš“ (angl. „you and me“) dirbame kartu, trumpinys.

Susipažinkime su YuMi: robotu, pradėsiančiu naują automatizavimo erą

Pagrindinis YuMi sukūrimo tikslas – patenkinti lankstumo ir judrumo poreikius elektronikos gamybos procese. Vėliau jis bus pritaikytas ir kitoms pramonės šakoms. YuMi yra bendradarbiaujantis robotas, gebantis jausti ir matyti. Roboto rankos yra paminkštintos, su novatoriška sensorine technologija – tai užtikrina kartu su YuMi dirbančių žmonių saugumą.

Robotas gali sugriebti viską, pradedant smulkiomis mechaninio laikrodžio detalėmis, baigiant mobiliųjų telefonų, planšetinių ar stalinių kompiuterių komponentais. YuMi yra toks tikslus, kad gali paimti net adatą.

„YuMi pakeis daugelio žmonių požiūrį į gamybos ir pramonės procesus, – sakė Pekka Tiitinen, loginės automatikos ir pavarų padalinio vadovas. – YuMi atvers didžiules naujas galimybes. Esame labai įdomios naujos pramonės automatizavimo eros pradžioje.“ Per Vegard Nerseth, ABB robotų padalinio vadovas, pridūrė: „Šio roboto vardas YuMi atspindi tikrąją žmogaus-mašinos bendradarbiavimo esmę – žmonės ir robotai dalinasi užduotimis, dirbdami vienas greta kito taip, kaip mes anksčiau net negalėjome įsivaizduoti.“

YuMi komercinė versija bus pristatyta 2015 m. balandžio 13 d. Vokietijoje, Hanoveryje vyksiančioje didžiausioje pramonės technologijų parodoje.

Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras