„Foxconn“ gamyklose „iPhone 6“ surinkinės robotai?

2014 07 09 18:26

Kompanija „Foxconn“ artimiausiu metu gali pradėti naudoti robotus, kurie gamyklose surinkinės mobilius įrenginius. Apie tai pranešė kompanijos generalinis direktorius Terry Gou, rašo puslapis „iThome“.

„Foxconn“ gamyklose „iPhone 6“ surinkinės robotai?

„Foxconn“ galva, bendraudamas su investuotojais ir akcininkais, pranešė, jog dabar vykdomas automatizuotų surinkimo sistemų testavimas. Pirmuoju partneriu, kuris galės pasinaudoti šia paslauga, taps kompanija „Apple“, kuri yra pagrindinis „Foxconn“ užsakovas. Robotai dalyvaus ir išmaniųjų telefonų „iPhone 6“ surinkimo procese.

Terry Gou teigimu, robotai bus pavadinti „Foxbots“. Gamyklose bus įdiegta mažiausiai 10 000 robotų, iš kurių kiekvienas galės surinkti vidutiniškai 30 tūkst. elektronikos įrenginių. Kiekvienos iš tokių mašinų kaina sudaro 20-25 tūkst. JAV dolerių, o tai reiškia, kad naujovės diegimas „Foxconn“ kainuos mažiausiai 200-250 tūkst. JAV dolerių.

„Foxconn“ vadovas pažymėjo, kad neplanuoja pardavinėti robotų „Foxbots“ kitiems gamintojams, todėl juos naudos tik savo reikmėms. Jų dėka kompanija galės žymiai paspartinti produkcijos surinkimą, sumažinti broko lygį bei išlaidas. Natūralu, kad toks sprendimas sumažins „Foxconn“ darbuotojų skaičių.

Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras