Leiskite jūsų automobilį pastatyti robotui

2014 07 03 19:26

Nuo šiol išskrisdami iš Vokietijoje esančio Diuseldorfo oro uosto, pastatyti į stovėjimo vietą savo automobilį keleiviai gali patikėti robotui, vardu Rėjus.

Iš viso Diuseldorfo oro uoste yra numatytos 249 stovėjimo vietos, kurias aptarnauja robotai. Pasak naujovę įdiegusių kūrėjų iš Bavarijos kompanijos „serva transport systems“, naudojant šią technologiją į tą patį plotą galima pastatyti net iki 60 procentų daugiau automobilių, nei jei tą patį veiksmą atliktų žmogus.

Po pasaulį keliaujantys žino, kaip gali būti sudėtinga rasti stovėjimo vietą šalia didžiųjų oro uostų esančiose stovėjimo aikštelėse. Taip pat dažnai automobiliai būna pastatyti netvarkingai, tad tenka ieškoti kitos stovėjimo vietos. Be to, skubant kur kas maloniau, kad šia procedūrą atliktų kas nors kitas.

Todėl robotų aptarnaujamoje aikštelėje viskas vyksta itin sklandžiai. Prieš atvykstant į oro uosta, jums tereikia išmaniuoju telefonu užsisakyti paslaugą, atvaryti automobilį (iki 3 tonų) į tam skirtą vietą ir telefono patvirtinti, kad automobilį galima saugiai pastatyti. Viskuo kitu pasirūpins robotas.

Sugrįžus procedūra bus tokia pati. Telefonu patvirtinate, kad norite pasiimti automobilį ir jis jums bus pristatytas į numatytą vietą. Tokios paslaugos kaina valandai – 4 eurai, parai – 29 eurai.

Inf. šaltinis: Delfi.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras