Japonų išradimas – „robotas su širdimi“

2014 06 07 17:14

Japonijos bendrovė „Softbank“ pristatė robotą, gebantį skaityti žmonių emocijas ir atitinkamai reaguoti, skelbia BBC. Gaminys, vadinamas „Pepper“, turėtų papildyti gausėjančias mechaninių „geriausių žmogaus draugų“, pastaruoju metu išpopuliarėjusių Japonijoje, gretas.

Rinkoje robotas turėtų pasirodyti jau kitų metų vasarį. Jo kaina – 198 tūkst. jenų (4,89 tūkst. litų).

„Pepper“ neturi kojų, tačiau gali išraiškingai judinti rankas. Įmontuoti jutikliai leidžia jam fiksuoti žmonių judesius, veido išraiškas ar ištartus žodžius. Pasitelkdamas skaitmeninių debesų technologija ir įdiegtą programinę įrangą, robotas vertina žmonių emocinę būklę ir nustato, kada juos reikėtų pralinksminti arba paguosti.

Bendrovės atstovų teigimu, žmonės galės bendrauti su robotu „visai kaip su draugais ar šeimos nariais“.

„Žmonės vadina vieni kitus robotais, nes jie neturi emocijų, neturi širdies, – per spaudos konferenciją sakė „Softbank“ vadovas Masayoshi Sonas. – Tačiau pirmą kartą istorijoje mes suteikiame robotui širdį, emocijas.“

Keletas robotų jau šį penktadienį pristatyti į „Softbank“ mobiliųjų telefonų parduotuves, kur jie bendraus su klientais.

Kaip rašo BBC, Japonija yra viena didžiausių robotikos rinkų. Bendra jos vertė 2012 metais siekė 860 mlrd. jenų (21,24 mlrd. litų).

Šalyje, kurioje krinta gimstamumas ir sparčiai daugėja vyresnio amžiaus žmonių, robotų paklausa artimiausiu metu turėtų dar labiau išaugti. Robotai turėtų užimti žmonių vietas ne tik gamyboje ar paslaugų sferoje, bet ir tokiose jautriose srityse, kaip senjorų slauga.

„Pepper“ buvo sukurtas japonų „Softbank“ bendradarbiaujant su prancūzų įmone „Aldebaran Robotics“.

Inf. šaltinis: Alfa.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras