Ateities baldai – judantys ir formą keičiantys robotai

2014 05 27 12:54

Šveicarijos mokslininkai užsibrėžė sau tikslą sukurti išmaniuosius baldus, kurie galėtų judėti po visus namus ir prireikus keisti savo formą. Tikimasi, kad robotiniai moduliai – „rumbotai“ (ang. roombots) bus pajėgūs suformuoti bendrą struktūrą bei savarankiškai modifikuotis į įvairiausius pavidalus.

Nors ši „migruojančių“ baldų idėja gali susidurti su tam tikromis įgyvendinimo problemomis, bet mokslininkai tiki, kad ateityje jie bus pritaikomi teikiant pagalbą pagyvenusiems arba neįgaliems žmonėms.

„Idėja apie atskirus vienetus, kurie galėtų savarankiškai susirinkti bei keisti savo morfologiją, gyvuoja jau gana ilgai, bet niekas iki šiol nepateikė pasiūlymo, kaip juos galėtume panaudoti“, – pakomentavo, Lozanos École Polytechnique Fédérale universiteto inžinierius Massimo Vespignani.

Vespignani ir jo kolegos nusprendė pritaikyti šią idėją robotų-baldų rinkoje. Pavyzdžiui, smulkūs moduliai galėtų modifikuotis į taburetę, jeigu greta atsiranda pagyvenusių žmonių, kuriems reikia atsisėsti arba patraukti kitą baldą jiems iš kelio.

Ateities baldai – judantys ir formą keičiantys robotai

Skaitylite toliau…

Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras