Pasveikinkite bendradarbius robotus

2014 05 05 08:39

Anks­čiau bai­min­ta­si, kad stak­lių at­si­ra­di­mas at­ims iš mū­sų dar­bą, ta­čiau šį ka­tą dar­bo pa­sau­lis pa­si­keis am­žiams, sa­ko Andrew McAfee.

Žinoma, tačiau darbo vietų nykimas dėl automatizacijos ir technologijų pažangos vyksta jau seniai. Kita vertus, svarbu turėti omenyje, kad dėl tų pačių priežasčių vyksta ir naujų darbo vietų kūrimas. Šiuo metu yra stebimas technologijų smūgis ekonomikai ir darbo jėgai. Kyla klausimas – į kurią pusę keičiasi pusiausvyra?


Kaip, jūsų manymu, tai vyks?

Galimi trys scenarijai, susiję su šia technologijų banga. Pirmasis scenarijus – smūgis ekonomikai, prie kurio prisitaikyti reikės laiko ir mums patiems, tačiau galiausiai pasieksime pusiausvyrą. Pramonės revoliucija ilgainiui tapo ypač naudinga britų darbininkams. Fabrikų elektrifikacija galų gale sukūrė didelę, stabilią ir klestinčią JAV viduriniąją klasę. Šis modelis turėtų suteikti mums pasitikėjimo, siekiant kitos sėkmingos pusiausvyros.


Kokie kiti galimi scenarijai?

Antrasis scenarijus yra susijęs su vėlesniais pasiekimais: dirbtiniu intelektu, automatiniu vairavimu, paveiksiančiu žmones, užsidirbančius gyvenimui vairavimu, gamybą paveiksiančiais robotais. Jeigu išsipildys antrasis scenarijus, tuomet iškils didesnė problema, nes ekonomikai bus sunku prisitaikyti, o darbuotojams persikvalifikuoti.

Trečiasis scenarijus – mes galiausiai pateksime į mokslinės fantastikos ekonomiką ir mums išvis nereikės dirbti.

Skaitykite toliau…

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras