JAV jūrų laivynas ketina išmėginti robotus – ugniagesius

2014 04 06 19:48

Robotai ugniagesiai, kurie gali atlaikyti itin stiprų karštį, šią vasarą bus išmėginti JAV jūrų laivyno. Laivų autonominis priešgaisrinis robotas (SAFFIR) pagamintas Virdžinijos ir kitų JAV universitetų.

Tikimasi, kad robotai galės atlikti galybę užduočių – balansuoti, sukti vožtuvus, vilkti vandens žarną ir gesinti ugnį, rašo BBC. Jie taip pat turi įdiegtą sistemą, kuri po nelaimės gali padėti ieškoti likusiųjų gyvų įgulos narių.

Robotų kūrėjų tinklalapyje rašoma, kad jie robotai „gali išverti didesnį karštį ilgesniais laiko tarpais nei žmonės“. Dvi roboto versijas ketinama išmėginti „USS Shadwell“ laive, kuris reguliariai padegamas siekiant patikrinti priešgaisrinę įrangą.

Vieno roboto aukštis sieks 1,5 m, o kitas bus gerokai aukštesnis ir labiau pažengęs.
Robotai vis dažniau atsiduria kariūnų akiratyje. Pentagono DARPA turi aibę robotų karių ir taip pat dirba siekdami pagerinti kareivių gebėjimus mūšio lauke, kurdami kostiumus iš išmaniųjų medžiagų.

Šią savaitę pranešta apie JAV karinį dalinį, kuris ieškos sankirtų tarp biologijos ir inžinerijos ir rūpinsis supermedžiagomis, atsinaujinančiais ištekliais ir saulės elementais.

Inf. šaltinis: 15min.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras