„Microsoft“ įkūrėjas: žmonės net neįsivaizduoja, kiek darbo vietų per dvidešimtmetį pakeis robotai

2014 03 20 08:54

Į darbo rinką atkeliauja labai dideli pokyčiai, kuriems žmonės ir vyriausybės nėra pasiruošusios, mano „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas.

Praėjusį ketvirtadienį kalbėdamas Amerikos verslo institute, B. Gatesas sakė, kad per ateinančius 20 metų didelė dalis darbų išnyks ir bus pakeisti programinės įrangos automatizavimu, rašo „Businessinsider“.

„Programinė įranga, galinti atlikti vairuotojų, pardavėjų, ar seselių darbą, progresuoja. Laikui bėgant technologijos sumažins poreikį darbams, ypatingai tiems, kuriems nebūtina ypatingų įgūdžių, – kalbėjo B. Gatesas. – Praėjus dvidešimčiai metų nuo dabar, darbo reikalavimai daugumai įgūdžių bus gerokai žemesni. Nemanau, kad žmonės tai turi savo psichikos modelyje.“

Pasak jo, norint paskatinti įmones samdyti žmones reikia keisti mokestinę aplinką ir atsisakyti pajamų mokesčio. Jis taip pat nepritaria minimalaus darbo užmokesčio kėlimui, nes esą pakeltas minimalus darbo užmokestis atgrasys darbdavius nuo žmonių samdymo ir paskatins rinktis automatizuotas darbo vietas.

B. Gatesas nėra vienintelis, perspėjantis apie robotizacijos permainas. Sausio mėnesį „The Economist“ išspausdino tyrimą su eile specialybių, kurioms esą gresia išnykimas.

Inf. šaltinis: 15min.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras