Iš lego dalių sukonstruotas robotas pagerino Rubiko kubo pasaulio rekordą

2014 03 18 18:09

Anglijos inžinierių iš plastiko sukonstruotas robotas pagerino Rubiko kubo pasaulio rekordą. „CubeStormer 3“ pramintas robotas Rubiko kubą sudėjo vos per 3,253 sekundės ir ankstesnį antros kartos „CubeStormer“ kito roboto rekordą (5,35) pagerino 62 proc., praneša „The Verge“.

Ankstesnis Rubiko kubo rekordas taip pat buvo greitesnis nei žmogaus, kuris priklauso olandui Matsui Valkui, pernai Rubiko kubą sudėjusiam per 5,55 sekundės.

Robotas „Cubestormer 3“ Rubiko kubo dėjimui naudoja variklius, pavaras ir rankas iš „Lego Midstrom“ dalių, tai pat ir specialią „Android“ programėlę, kuri veikia „Samsung Galaxy S4“ telefone, daro analizę ir įrenginiui perduoda kontrolės komandas.

Kad būtų sukonstruotas robotas, inžinieriams prireikė nemažai laiko: laisvu nuo darbo metu inžinieriai Davidas Gilday’us ir Mike’as Dobsonas užtruko 18 mėnesių.

Pasak D. Gilday’aus, viena sudėtingiausių užduočių buvo suderinti komunikaciją tarp išmaniojo telefono ir jo motorų. Viena yra sukurti programinę įrangą, kuri gali iš dalių sudėti Rubiko kubą, o visai kas kita – tai padaryti greitai ir taip, kad roboto dalys nesiliestų viena su kita.

Inf. šaltinis: 15min.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras