„Google“ užsiims savo nuosavų robotų gamyba

2013 12 07 12:06

Tikėtina, kad jūs dar nežinojote, jog kompanija „Google“ įsigijo iš karto keletą firmų, užsiimančių robotų ir jiems skirtų komponentų gamyba. Ar paieškos gigantas ketina rimtai imtis „protingų“ mašinų gamybos? Apie savo planus kompanija neseniai papasakojo leidiniui „The New York Times“.

Andy Rubino, naujojo kompanijos padalinio vadovo (beje, anksčiau kuravusio „Android“ kūrimą ir plėtrą), teigimu, robotai bus naudojami logistikoje ir gamyboje. Tiesa, apie konkrečius planus jis papasakoti nedrįso. Panašu, jog „Google“ kol kas taip ir neapsisprendė, ar šis sumanymas taps kažkuo rimtu, o galbūt tai liks tik perspektyviu projektu, o kūrimu ir plėtra toliau užsiims trečių šalių firmos.

„Google“ užsiims savo nuosavų robotų gamyba

Šiuo metu robotai gaminami Palo-Alto mieste (JAV) ir Japonijoje. „Google“ šiuo metu į naujai formuojamą skyrių darbuotojus perveda iš kitų padalinių.

Remiantis šaltinio pateikiama informacija, „Google“ robotai surinkinės elektroniką, užsiims produktų pristatymu pirkėjui (tikėtina, kad pristatymo sistema numatys bepiločių automobilių naudojimą, kuriais „Google“ taip pat užsiima). Aišku, tai dar ne viskas: ateityje mes, matyt, sužinosime ir apie kitus „Google“ „protingų“ mašinų panaudojimo būdus.

Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras