Užfiksuotas pirmas roboto „savižudybės“ atvejis pasaulyje

2013 11 14 14:57

Panašu, kad nuobodus namų valymo darbas iš proto veda ne tik namų šeimininkes, bet ir robotus – Austrijoje toks, atrodytų, nepailstantis pagalbininkas pradėjo maištauti ir nusprendė iškeliauti iš šio pasaulio.

Robotui-namų valytojui buvo skirta varginanti užduotis – išvalyti ant virtuvės stalviršio išbertus dribsnius, tačiau valymo proceso metu siurblys užsiropštė ant kaitlentės, kur ir baigė savo dienas, rašo metro.co.uk, remdamiesi pranešimais iš Austrijos žiniasklaidos.

Rašoma, kad robotui pabodo kiekvieną dieną valyti vis tuos pačius namus ir jis nusprendė tapti kankiniu „už bendrą robotų reikalą“.

„Panašu, kad ant stalo paliktas siurblys savaime įsijungė ir valė stalviršį, kol pasiekė kaitlentę, nuo kurios nustūmė puodą – iš esmės tuo ir baigėsi jo egzistencija“, – aiškino gaisrininkas Helmutas Kniewasseris, kuris buvo brigadoje, iškviestoje į šį keistą gaisrą Hinterstoderio savivaldybėje Austrijoje.

„Roboto apačia labai greitai pradėjo tirpti, o tada jis prilipo prie kaitlentės ir galų gale užsidegė. Kol atvykome, iš jo buvo likusi tik pelenų krūva. Teko evakuoti visą pastatą, o dūmai pridarė nemažai žalos, ypač bute, kur buvo naudojamas robotas. Kol kas nežinoma kaip robotas įsijungė ir užvažiavo ant kaitlentės. Nieko negaliu pasakyti apie teiginius, kad tai buvo roboto savižudybė, tačiau šeimininkas tikina, kad įrenginys buvo išjungtas“, – pasakojo gaisrininkas.

Pastato išvalymas ir išvėdinimas truko valandą. O roboto savininkas ketina į teismą paduoti jo gamintojus.

Inf. šaltinis: Delfi.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras