Ar žaisliniai robotai gali išmokyti vaikus programuoti?

2013 10 31 11:11

Praėjusiais metais Vikas Gupta paliko „Google“ vartotojiškų mokėjimo padalinio vadovo postą ir užsiėmė savais projektais. Kartą jis perskaitė straipsnį, kad Estijoje vaikai mokomi programuoti jau nuo pirmos klasės. Visa tai palyginęs su situacija JAV, jis nebuvo labai patenkintas. Taip buvo imtasi ieškoti patrauklių būdų, kurie leistų pradėti mokyti programavimo abėcėlės 4–5 metų sulaukusius vaikus.

Paieškų rezultatu tapo startuolis „Play-i“, kuris ketina užsiima žaislinių robotų gamyba. Neseniai startavo kampanija, kurios metu siekiama pritraukti projektui reikalingus 250 tūkst. dolerių.

Kūrėjai nusprendė nenaudoti abstrakčių koncepcijų ir neketinta susikoncentruoti ties kodu ir sintakse. „Didžioji dalis kodo – tai nuoseklus objektų eiliškumo išdėstymas, – teigė V. Gupta. – 4–5 metų vaikams būtų sunku rašyti ilgas komandas. Tačiau jei visa tai paverstume muzika ar žodžiais, arba pasakojimu, tuomet vaikai viską įsimintų geriau.“

Šiuo metu vaikams duodama žaisti su robotais „Yana“ ir „Bo“. Jiems galima duoti komandas, pasinaudojant išmaniaisiais telefonais ir planšetėmis. Visa tai leidžia išmokyti ciklų, sąlygų ir t. t.

Robotas „Bo“ gali atkurti melodijas su ksilofonu, reaguoti į „fizines“ komandas. Jei jis bus perstumtas kitur, jis atsimins šį judesį, išsaugos kaip komandą, kurią galės vėliau panaudoti.

Robotai dirbs su tokiomis programavimo kalbomis, kaip „Scratch“, „Blockly“, „C“ ir netgi „Python“.

Tie, kas prisidės prie finansavimo programos, galės įsigyti robotą „Yana“ už 49 dolerius, „Bo“ už 149 dolerius, tuo tarpu abu kartu – už 189 dolerius. Mažmeninėje prekyboje, kūrėjų teigimu, jie kainuos brangiau.

Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras