Sukurtas pirmasis pasaulyje biorobotas

2013 10 20 16:06

Smithsono institute Vašingtone (JAV) demonstruojamas pirmasis pasaulyje biorobotas vardu Frankas, kuriame veikia 28 tikslios žmogaus organų ir kūno dalių kopijos.

Biorobotas kvėpuoja, turi plakančią širdį, veikiančius inkstus, gali kalbėti, vaikščioti, regėti, skelbia „CNet News“. Visi jo organai veikia anatomiškai tiksliai, sakoma pranešime. Skelbiama, kad šio unikalaus bioroboto gamyba atsiėjo vieną milijoną dolerių.

Nors mokslininkai jį laiko milžinišku robototechnikos žingsniu į priekį, jie pripažįsta, kad iki dirbtinių smegenų jiems dar labai toli: Franko galvoje veikia bioninius organus kontroliuojančios mikroschemos.

Pranešama, kad biorobote naudojama daugybė jutiklių ir procesorių, kurie padeda Frankui orientuotis aplinkoje ir vaikščioti išvengiant kliūčių.

Tiesa, jo intelektas apsiriboja valdymo programos galimybėmis.

Įdomu, kad pirmieji Smithsono instituto surengto bioroboto pristatymo žiūrovai pastebėjo gana nedraugišką Franko veido išraišką: pasak robotą konstravusių specialistų, toks įspūdis turbūt susidarė dėl to, kad Franko veidas buvo modeliuojamas taip, kad neturėtų jokios išraiškos.

Inf. šaltinis: Balsas.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras