Mažyčiai robotukai „Little Robot Friend“ mokys vaikus programuoti

2013 09 14 11:27

Toronte (Kanada) reziduojanti kompanija „Aestethec Studio“ puslapyje „Kickstarter“ patalpino naują projektą. Juo siekiama surinkti pinigų mažyčių robotukų – kompanionų „Little Robot Friend“ gamybai.

Šie mažyčiai įrenginiai turi 8 bitų 32K valdiklį ir, kūrėjų teigimu, jie gali būti labai naudingi, mokant vaikus programuoti. Robotukai gali mirksėti iš šviesos diodų padarytomis akimis, taip pat aktyvuotis, jei prie jų prisiliečiama, su jais bendraujama arba keičiasi aplinkos apšvietimas.

Kiekvienas iš robotų suderinamas su atviro kodo konstruktoriumi „Arduino“. Robotus galima perprogramuoti su specialiai kūrėjams skirtu komplektu, kuriam sukurti „Aestethec Studio“ tikisi gauti 55 000 dolerių per minios finansuojamą „Kickstarter“ projektą.

Mažyčiai robotukai „Little Robot Friend“ mokys vaikus programuoti

Robotukams maitinimas tiekiamas, pasitelkus dvi AAA tipo baterijas, jų užteks, kad „Little Robot Friend“ veiktų nuo kelių savaičių iki kelių mėnesių.

Roboto „asmenybę“ galima nustatyti su keliais jungikliais arba specialia programine įranga: jis gali būti drąsus arba bailus, nevaldomas arba visiškai ramus, garsus arba tylus, laimingas arba labai piktas, intravertas arba ekstravertas, galų gale, labai linksmas arba labai rimtas.

Kiekviena sąveika su robotu įrašoma į atmintį, taigi jo elgesys turėtų keistis kas kartą, kai tik bus įgyjama daugiau patirties.

Naujienos rašymo metu „Little Robot Friend“ projektui trūko vos 3 tūkst. JAV dolerių, o liko dar 28 dienos, taigi galima neabejoti, kad greitai pamatysime mažyčių robotukų, kurie, tikėtina, patiks ne tik vaikams, tačiau ir suaugusiems.

Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras