Japonų inžinierius kuria gigantiškus robotus – vabalus

2013 09 03 21:41

Japonų inžinierius Hiroshi Takahasi beveik 11 metų skyrė tam, kad sukurtų milžinišką dyzelinį robotą – vabalą, kuriuo jis važinėja pats ir gąsdina savo kaimynus, gyvenančius Ibaraki prekektūroje.

Pirmasis roboto prototipas vadinasi „Kabutom RX-01“. Japonas prie šio roboto darbus baigė, būdamas 50-ies, 1998 metais. Robotas pavadintas vabalo – raganosio (japoniškai „kabutomusi“) garbei. Antrasis prototipas, „Kabutom RX-02“, buvo baigtas dar po kelių metų, 2000-iais.

Japonų inžinierius kuria gigantiškus robotus – vabalus

Trečiasis robotas – vabalas dienos šviesą pamatė 2009 metais, kai japonas šventė savo 60-ąjį gimtadienį. Robotas galėjo vaikščioti savarankiškai, o ant savęs kaip krovinį nešti šešis suaugusius žmones. Kaip teigia pats Hiroshi Takahasi, kai jis nusprendė kurti robotą – vabalą, žmona palaikė jį, teigdama, kad išradėjas vėliau su savo robotu galės iš namų išvežti visas šiukšles.

Savaitgaliais japonas atlieka savo kūrinių demonstracijas, kurios išgarsino jį visoje Japonijoje. Šiuo metu jis gali didžiuotis savo nauju kūriniu – „Heracles A-1“. Ir vargu ar visas šis užsiėmimas japonų inžinieriui nusibos, nebent gamta nuspręs, kad laikas su išradimais baigti.

Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras