6 robotizuotos ateities scenarijai

2013 05 20 15:29

Robotų suklestėjimas – šis siužetas yra daugybės antiutopinių filmų scenarijų pagrindas: singuliarumas – taškas, kuriame dirbtinis intelektas aplenks žmogaus protą. Nors tai vis dar skamba kaip mokslinė fantastika, daugelis kompiuterinės technikos specialistų teigia, kad singuliarumo taškas bus pasiektas XXI amžiuje.

Tačiau labai mažai kas sutinka su tuo, kaip po to atrodys mūsų ateitis. Kai kurie žmonės prognozuoja epinius mūšius tarp robotų ir žmonių, o kiti mano, kad viršintelektinės mašinos palydės mus į nemirtingumą. Nuo masinio sunaikinimo iki gyvenimo pratęsimo. Gearmix.ru pateikia šešis potencialius robotizuotos ateities scenarijus.

Karas su robotais

Šis košmaras tapo pagrindiniu kūrybiniu kuru filmui „Terminatorius“ – galimybė, kad vieną dieną robotai susikaus su žmonėmis mūšyje dėl dominavimo. Inžinieriai jau dabar kuria robotus-mulus, robotus-karius, o bepiločiai lėktuvai tampa kasdieniu įrankiu kovoje su terorizmu. Mažiausiai keli apokalipsės pranašai mano, kad kitame amžiuje viršintelektiniai robotai galės aplenkti savo kūrėjus.

6 robotizuotos ateities scenarijai

Skaityti toliau: http://www.elektronika.lt/straipsniai/pazintiniai/39694/.

Inf. šaltinis: Balsas.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras