Savo darbą pradėjo socialinis tinklas, skirtas… robotams

2013 03 19 20:07

Jau keletą metų konsorciumas, kurį sudaro šeši Europos tyrimų institutai, darbuojasi prie projekto „RoboEarth“. Tai yra taip vadinamas „robotams skirtas pasaulinis tinklas“, kuris leis robotams gauti prieigą prie kiekvieno iš jų turimų žinių duomenų bazių, tokiu būdu, jie galės mokytis vienas iš kito, taip išspręsdami vieną ar kitą užduotį. Pastarojo projekto pirmoji fazė jau įgyvendinta.

Fazė pavadinta gana originaliu vardu „Rapyuta: The RoboEarth Cloud Engine“. Pagrindine šios sistemos užduotimi yra galimybė robotams skaičiavimų užduotis atlikti „debesyje“. Tokiu būdu, juose nereikės diegti galingų kompiuterinių sistemų, taip pat atsiras galimybė sukurti daug lengvesnius ir kompaktiškesnius robotus.

Kiekvienas robotas, kuris naudos minėtą „debesų“ tarnybą, turės jam asmeniškai dedikuotą erdvę. Naudodamiesi bevielėmis sąsajomis, robotai išsiųs duomenis į minėtą tarnybą, kur viskas bus apskaičiuojama greičiau, nei tą galėtų padaryti bet kuri įranga, įdiegta į vieną mašiną. Gauti rezultatai siunčiami atgal robotui, o pastarasis jų dėka pradeda veikti.

Taip pat mokslininkų kuriamas projektas numato, kad tos „debesų“ erdvės, kuriose dirba robotai, gali būti apjungtos, o tai leis jiems veikti greičiau. Kiekviena erdvė taip pat galės būti sujungta su „RoboEarth“ duomenų baze.

Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras