Kodėl robotai būtų prasti vadovai

2013 01 14 22:04

Kodėl robotai būtų prasti vadovaiRobotai būtų puikūs vidutinės grandies vadovai, mano komiksų „Dilbert“ kūrėjas Scottas Adamsas. Vis dėlto, iš tiesų tai nėra taip paprasta, rašo „Forbes.com“.

„Vadyba tampa sudėtingesnė tik tuomet, kai vienu metu vyksta daug paprastų projektų, tad žmonėms darosi sunku juos suvaldyti, – rašo jis savo tinklaraštyje. – Kompiuteriai gali puikiausiai susidoroti su tokio tipo painiava. Įdėkite kompiuterį į roboto kūną ir jis galės eiti nuo vieno kabineto prie kito, skirstydamas užduotis, tikrindamas padarytą pažangą ir derindamas dienotvarkes bei biudžetus. Robotas gali lengvai žongliruoti keletu projektų vienu metu. Jis gali kalbėtis su jumis jūsų darbo vietoje ir kartu atsiliepti į kito darbuotojo skambutį, be to spausdinti dokumentą pats to nesuvokdamas.“

Tačiau reikėtų pažymėti akivaizdžius faktus: šiuo metu nėra egzistuojančių kompiuterinių ar robotų sistemų, sugebančių daryti darbą, kurį atlieka vadovai. Ir nepanašu, kad per artimiausius 20 metų dirbtinis intelektas patobulės tiek, kad būtų galima įgyvendinti S. Adamso viziją. Ir nors technologijos dar nesukurtos, vis dėlto visai įdomu pasvarstyti, ar tikrai tokie geri vadovai galėtų būti robotai.

Skaitykite daugiau: http://www.elektronika.lt/straipsniai/pazintiniai/37971/

Inf. šaltinis: Ekonomika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras