Robotas bandys išlaikyti prestižinio Japonijos universiteto stojamąjį egzaminą

2012 09 13 14:42

Japonijos tyrėjai kuria robotą, kuris, kaip tikimasi, bus pakankamai sumanus, jog labai gerai išlaikytų stojamuosius egzaminus į prestižiškiausią šalies universitetą.

Jo metu tikrinamos įvairios žinios, pradedant matematika, baigiant užsienio kalbomis, praneša naujienų agentūra AFP.

Roboto dirbtinės smegenys analizuos žodžių, skaičių ir lygčių kratinį, o tuomet pateiks, reik tikėtis, teisingą atsakymą į Tokijo universiteto egzamino, garsėjančio savo sunkumu, klausimus.

„Jis turės analizuoti egzamino klausimus ir paversti formuluotes bei lygtis į tokią formą, kurią gali apdoroti, o tuomet išspręsti naudojant kompiuterio algebrą“, – aiškino Hidenao Iwane iš „Fujitsu Laboratories“.

„Fujitsu“ ir Japonijos nacionalinis informatikos institutas teigia, kad jų tikslas – pasiekti, jog iki 2021 metų robotas Tokijo universiteto, vienos aukščiausiai vertinamų aukštųjų mokyklų pasaulyje, stojamąjį egzaminą išlaikytų geriausiais pažymiais.

Iki tol jie tikisi roboto gebėjimus išbandyti nacionaliniuose stojamuosiuose egzaminuose. Juos Japonijoje laikyti turi visi, norintys studijuoti universitetuose.

Tačiau pagrindinis tikslas – sukurti technologiją, kuri „leistų visiems lengvai naudoti pažangius matematinės analizės instrumentus“, teigia „Fujitsu“.

„Tačiau pasiekti, kad kompiuteris suprastų tekstą, kuris skirtas žmonėms, nėra lengva užduotis“, – pridūrė bendrovė.

Inf. šaltinis: LRT

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras