DARPA robošuo sugrįžo, ir – ne vienas

2012 09 12 14:17

Grėsmingasis Pentagono padalinio DARPA robotizuotas šuo „Big Dog“, kurį projektuoja ir tobulina robotikos centras „Boston Dynamics“, sugrįžo į viešąją erdvę ir demonstruoja naujausius savo sugebėjimus. Galbūt dabar jo judesiai ne tokie bauginantys, tačiau vis tiek šiurpoki. Dvigubai šiurpiau, kad dabar tokių nešulinių šunų – jau du.

Robošuo kuriamas jau šešerius metus. Per tą laiką jis mokėsi ir išmoko daug: išsilaikyti ant kojų risnojant ledu, purvu, nenuvirsti gavus smūgį į šoną, laipioti nestabiliai žemės paviršiun atremta plokšte ir pan. – ką ir bekalbėti apie paprastą bėgiojimą pievomis ar smėlio kopomis.

Tiesa, oficialus robotizuotos sistemos pavadinimas – „Legged Squad Support System“ („Kojuota būrio aprūpinimo sistema“ arba sutrumpintai LS3). Sistemos paskirtis – žygiuoti kartu su karių būriu raižytomis vietovėmis ir nešti būrio reikmenis.

Žinoma, „Didžiajam Šuniui“ iki realios tarnybos dar reikia daug ko išmokti. Tačiau progresas, lyginant su ankstesniais robošuns pasiekimais – akivaizdus. Bene svarbiausias naujosios šuns versijos privalumas – ji bene dešimtsyk tylesnė už triukšmingas ankstesniąsias versijas.

Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras