Roboto ranka švaistosi plaktuku, neutralizuoja sprogmenis

2012 08 17 18:45

„Sandia National Laboratories“ laboratorijos mokslininkai ir inžinieriai pranešė sukūrę iš modulių sudarytą robotizuotą ranką, kuri puikiai kilnoja daiktus, gali neutralizuoja savadarbius sprogstamus įtaisus. Rankos kūrimą finansuoja DARPA.

Bendradarbiaudami su Stanfordo universiteto tyrėjais, „Sandia National Laboratories“ laboratorijos mokslininkai sukūrė roboto ranką sudaryta iš magnetais pritvirtinamų pirštų. Jei vykdant operaciją pastarieji nukrenta, tai pati roboto ranka juos gali prisitvirtinti atgal. Taip užtikrinama, kad nesėkmės atveju nereikės konstruoti rankos iš naujo. Pakaks prijungti prarastus pirštus.

Magnetais tvirtinami pirštai taip pat gali būti įvairiausių modifikacijų – turėti įmontuotą žibintuvėlį ir panašius prietaisus. Ranka taip pat gali ne tik kilnoti daiktus, bet ir jais naudotis. Roboto ranką valdo operatorius specialia pirštine.

Dar vienas mechaninės rankos privalumas – jos savikaina. Mokslininkai sako, kad viena tokia ranka (kartu su pirštais) turėtų kainuoti tik 10 tūkst. JAV dolerių, o tai maždaug 90 proc. pigiau nei bet kuri kita, tokio paties pobūdžio ranka.

Jei kada svajojote sukurti robotą žudiką, kuris pats save surenka iš dalių, gali mosikuoti įvairiaisiais šaltaisiais ginklais ir dar kainuoja pigiai – tai jūsų šansas.

Inf. šaltinis: Delfi.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras