4 tonas sveriantis robotas: kontroliuojamas mobiliuoju telefonu ir šaudo, kai šypsotės

2012 07 31 00:32

Viena Japonijos elektronikos gamintoja pristatė milžinišką superrobotą, kurį galima kontroliuoti mobiliuoju telefonu „iPhone“, rašo dailymail.co.uk.

Tačiau būkite atsargūs su pokštais, jeigu telefonu pilotuojate šį robotą. Tokijo įmonės „Suidobashi Heavy Industry“ pagamintas monstras, vardu Kuratas, apginkluotas futuristine šaudymo sistema, kuri gali paleisti 6 tūkst. BB kulkų per minutę. Ši sistema suveikia tuomet, kai pilotas nusišypso.

Kuratą galima valdyti arba iš vienvietės kabinos, įrengtos jo viduje, arba iš išorės, pasitelkus išmanųjį telefoną, prijungtą prie 3G tinklo.

Robotas, kurio kaina sieks apie 4 mln. litų, turi maždaug 30 hidraulinių jungčių, kurias pilotas valdo judėjimo pultu.

Pirkėjams nereikės būgštauti dėl pilkos roboto išvaizdos – Kuratas bus gaminamas 16-os spalvų, įskaitant juodą ir rožinę.

Inžinieriai Wataru Yoshizaki ir Kogoro Kurata anksčiau pirmadienį pristatė savo kūrinį per Stebuklų festivalį Tokijo Čibos priemiestyje. Kartu su pilote Anna jie buvo pasveikinti džiaugsmo šūksniais.

Ši komanda kūrė robotą nuo 2010 metų.

Įmonė taip pat paskelbė vaizdo įrašą, kuriame patraukliai atrodanti Anna žingsnis po žingsnio instruktuoja, kaip valdyti Kuratą. Šis vaizdo įrašas primena saugumo instrukcijas lėktuvuose – Anna jame atrodo kaip futuristinė skrydžių palydovė.

Pasak „Suidobashi“, Kurato judesius galima valdyti ir „šeimininko – vergo sistema“, pasitelkus bet kokį prietaisą, galintį jungtis prie trečiosios kartos tinklo.

„Automatiniai nustatymai leidžia sučiupti taikinį. Kuratas neleis pabėgti jokiems taikiniams“.

„Jeigu viskas nustatyta teisingai, sistema iššaus BB kulkas, kai pilotas nusišypsos“, - teigė įmonė.

Suprasdama, kad dėl tokios šaudymo sistemos gali kilti nesusipratimų, vaizdo įrašas perspėja daug nesišypsoti, valdant Kurato ginkluotę.

Robotas yra 4 m aukščio ir be piloto sveria 4 tonas. Keturios ratuotos kojos užtikrina, kad robotas yra lengvai transportuojamas, tačiau didžiausias jo greitis gali būti vos 9 km/h.

Inf. šaltinis: Delfi.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras