JAV Gynybos ministerija nori žymiai ištvermingesnių robotų

2012 07 09 15:11

JAV Gynybos ministerijai priklausančios agentūros DARPA atstovai pareiškė, jog pagrindinė ir didžiausia šiuolaikinių robotų problema yra per mažas ištvermės lygis, kai jie dirba su autonominiais energijos šaltiniais. Tokiu būdu DARPA, kuri intensyviai darbuojasi karinėms reikmėms skirtuose moksliniuose tyrimuose, paskelbė, jog pradeda įgyvendinti unikalią programą „M3 Actuation“.

JAV Gynybos ministerija nori žymiai ištvermingesnių robotų

Pastarosios programos tikslas – per artimiausius metus padidinti robotų efektyvumą padidinti net 2000 %. Pagrindinė dabartinių robotų energetinio efektyvumo problema yra jų judėjimas. Jei žmogus ir gyvūnai tūkstančius metų vystėsi, siekdami maksimaliai sumažinti sunaudojamos energijos kiekį judėjimo metu, tai su dabartinėmis mašinos dar ne viskas yra taip gerai, kaip norėtųsi.

Programos „M3 Actuation“ dėka agentūra DARPA esamos problemos sprendimui planuoja pritraukti trečių šalių specialistus. Vienas iš projekto kūrėjų Gillas Prattas pareiškė, jog DARPA yra atvira bet kokia idėjai, susijusiai robotų technologijomis. Bet kuris norintis pasidalinti savo mintimis, gali pasinaudoti agentūros puslapiu. Kaip žinia, Lietuvoje taip pat yra šviesių protų, kurie užsiima robotų kūrimu.

Inf. šaltinis: TipTop.lt tinklaraštis

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras