Kaip elgtis, jei robotai sukiltų prieš žmoniją

2012 06 25 19:24

Kas nutiktų, jei visa technika sukiltų prieš žmoniją? Kaip žmogus turėtų gintis nuo robotų ir kitų technikos stebuklų, jei šie nustotų vykdyti duodamas komandas? Į šiuos klausimus atsako futuristas ir fantastikos knygų autorius Danielis H. Wilsonas.

Knygos apie robotų sukilimą „Robopocalypse“ autorius teigia, kad technikos sukilimas prieš žmoniją yra kur kas labiau tikėtinas, nei zombių, vampyrų ar kitų mistinių būtybių atakos. Tad nors tai skamba ne mažiau juokingai, verta žinoti, kaip elgtis, jei robotai imtųsi puolimo.

Kaip elgtis, jei robotai sukiltų prieš žmoniją

Robotas yra bet koks mechaninis įrenginys, galintis fiksuoti aplinką, suprasti, ką jis turi daryti, ir įvykdyti šį veiksmą. Tai – ne tik kojas ir (ar) rankas turintys įrenginiai, bet ir paprastesni daiktai, tokie kaip autonominiai dulkių siurbliai, autonominiai automobiliai, žaisliniai gyvūnai ar buitinė technika.

Kaip suprasti, kad vyksta robotų sukilimas? Įtarimas turėtų kilti pastebėjus, kad robotas atlieka funkcijas, kurių neturėtų vykdyti. Jį turėtų sustiprinti fantastinėse knygose ar filmuose rodyti atvejai, tokie kaip išdygusios raudonos akys ar į žmones nutaikyti įrankiai, galintys sužaloti.

Daugiau: http://www.elektronika.lt/straipsniai/pazintiniai/35075/.

Inf. šaltinis: 15min.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras