Elektroniniame seminare bus atskleistas robotų pasaulio pradžiamokslis

2012 03 28 16:56

Kokių rūšių robotų egzistuoja pasaulyje? Kokius darbus jie gali atlikti? O gal jie pajėgūs pakeisti žmones? Ar ateityje mes tapsime visiškai nuo jų priklausomi? Kovo 28 dieną (trečiadienį) nuo 18 valandos Kauno kolegijos dėstytojai rengia internetu transliuojamą seminarą, kuriame atsakys į šiuos klausimus bei pateiks trumpą įvadą į robotų pasaulį.

Kauno kolegijos Technologijų fakultete dėstantis kolegijos Informacijos ir komunikacijos technologijų tarnybos vedėjas Dominykas Baltrušaitis atskleis šiuolaikinių kompiuterių ir robotų integravimo galimybes. Procesų valdymo laboratorijai vadovaujantis dėstytojas Igor Šajev pristatys robotikos – mokslo apie robotus – pradžiamokslį, papasakodamas apie jo esmę ir pagrindinius dėsnius. Elektroninio seminaro klausytojams jauni dėstytojai žada nepagailėti įdomių ir intriguojančių faktų apie robotų atsiradimo istoriją bei pasaulyje egzistuojančius modelius. Dėstytojai ketina pademonstruoti pirmuosius žingsnius, kaip galima susikonstruoti elementarų robotą ir nuo ko reikėtų pradėti šį darbą.

Dėstytojų nuomone, ateitis neatsiejama nuo naujų technologijų, susijusių su kompiuteriais ir robotais. Susidomėjimą automatizuotais pagalbininkais pastebi ir Igor Šajev, Kauno kolegijoje subūręs studentų draugiją „Roboklubas“. Klubui priklausantys jaunieji automatikai konstruoja įvairias roboformas – naudoja aplinkos atpažinimo jutiklius, diodus, fototranzistorius, akumuliatorius ir pan. bei susipažįsta su programavimo principais. Studentai šiai veiklai laiko negaili net vasarą – jie mielai atlieka praktiką ir ruošiasi robotukų varžyboms, kurios organizuojamos rudenį.

Elektroniniame seminare bus atskleistas robotų pasaulio pradžiamokslis

Nemokamas elektroninis seminaras „Priklausomybė: kompiuteriai, tinklai ir … robotai“ bus transliuojamas pasitelkus specialią konferencijų sistemą. Pageidaujantys stebėti seminarą turi užsiregistruoti Kauno kolegijos interneto svetainėje. Užsiregistravusiems į elektroninį paštą bus atsiųsti duomenys, kuriais pasinaudoję asmenys galės prisijungti prie sistemos ir žiūrėti lektorių pranešimus. Seminaro pabaigoje pranešėjai mielai atsakys į visus iškilusius klausimus.

Kauno kolegija elektroninių seminarų ciklą „Sužinok online; kaip nepasiklysti informacijos labirintuose“ rengia iki pat balandžio vidurio. Kiekvieną trečiadienio popietę transliuojami seminarai supažindina klausytojus su pačiomis įvairiausiomis temomis. Seminarų lektoriai – dėstytojai ir įvairiose srityse dirbantys specialistai – pasakoja apie dizainą, multimedijas, fotografiją, interjero projektavimą ir kitus dalykus, susijusius su šiuolaikinėmis technologijomis.

Inf. šaltinis: Bernardinai.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras